Pre-duan en duan exam Brussels 19 maart 2023
Chinese Nieuwjaar 28 januari 2023

Offfiële Website 

      Belgische Federatie voor Gezondheidsqigong 

RV 

Verantwoordelijk uitgever BHQF 

Copyright 2013 - 2022 

 

 

Yi Jin Jing 

 

 

 

Yi Jin Jing is een serie lichaamoefening die dateren uit het antieke China.Deze methode focust op het draaien en verbuigen van de ruggengraat en stimuleert op die manier alle ledematen en organen. 

 

Onderzoek bewijst dat deze oefeningen de gezondheid en de fysieke conditie versterken, ziekten voorkomen, de levensduur verlengen en het intellect verhogen. De beoefening van Yi Jin Jing komt vooral het ademhalingssysteem ten goede, de flexibiliteit, de spiertonus en het innerlijke evenwicht. De oefeningen kunnen ook helpen om ziekten van de gewrichten, het verteringssysteem, het cariocasculair systeem en het zenuwstelsel te voorkomen en te genezen. 

 

 

Bij het beoefenen van de Yin Jin Jing moet de geest volledig relaxed zijn. Het gaat om de integratie van lichaam en geest, natuurlijk ademen, zachte bewegingen met kracht uitgevoerd en de interactie tussen het substantiële en het niet-substantiële. Deze oosterse gymnastiek is gemakkelijk aan te leren en uit te voeren. Het heeft indrukwekkende effecten op de gezondheid en is geschikt voor alle leeftijden.